Alg- en mosbestrijding

Preventief onderhoud is voor een rieten dak altijd een goed idee geweest. Dat wil zeggen, het dak bijhouden om te zorgen dat het echte onderhoud zo lang mogelijk kan worden uitgesteld. Wanneer storm- of vogelschade optreedt, zijn hier in eerste instantie zelden grote bedragen mee gemoeid. Een scheur in een voeg van de nok is ook zo gerepareerd. Laat men dit na, dan gaat het op die plaats inwateren en is men na verloop van tijd een veelvoud van het originele reparatiebedrag kwijt. Nog afgezien van eventuele vervolgschade. Na enige jaren hoort bij het onderhoud van een dak ook de bestrijding van algen en mossen.

Algen veroorzaken vaak een afsluitende laag. Doordat er dan geen zuurstof meer bij komt groeien er snel schimmels die zich snel verspreiden. Dit zal dus zorgen dat het hele dak binnen een korte tijd begroeid zal zijn. Zonder onderhoud zal het dak lang niet zolang meegaan.

Het is aan te bevelen het dak te laten behandelen ongeveer na 2 à 3 jaar na het vernieuwen door het te impregneren met een mosbestrijder.

Na de werkzaamheden zal het dak weer kunnen drogen en heeft het een langere levensduur.